Kérdése van? Hívjon minket! +3620/326-1119

 

Bemutatóterem: 1152 Budapest Szentmihályi út 171.

Zsanérok

A zsanérok olyan mechanikai eszközök, melyek segítségével két különálló tárgyat lehet egymáshoz rögzíteni úgy, hogy közben azok a mozgásukat vagy nyitási-kapaszkodási funkcióikat továbbra is elláthassák. Általában fémből vagy műanyagból készülnek, és formájukat tekintve általában L- vagy U-alakúak, melyek szöghajlásuknak köszönhetően jól tartják az adott tárgyat a helyén. A zsanérok különböző helyzetekben hasznosak lehetnek például a bútorok, ajtók vagy ablakok esetében, amelyeknek nyitási-funkcióját biztosítják. Többféle méretük és típusuk is létezik, attól függően, hogy milyen terhelésnek vannak kitéve, vagy milyen tárgyakat kell összekötni velük. Alapvetően praktikus megoldásnak számítanak az építőiparban, valamint a konyhában és az irodában is.


15termék 115

Ha kerítést, kaput vagy ajtót szeretnél építeni, akkor nem hagyhatod figyelmen kívül a kapu zsanért. A kapuszárnyak nyitását és zárását biztosító zsanérok elengedhetetlenül fontos szerepet töltenek be a kapu működésében.

A kapu zsanéroknak általában két fajtája van: csapágyas és görgős. A csapágyas zsanér egyik oldala fixen rögzül a kapuszárnyhoz, míg a másik oldala csavarozható a kapufülbe. A görgős zsanérnek van egy görgője, ami a kapuszárnyat a mozgás során támogatja és könnyűvé teszi a nyitást és zárást.

Az a kapu zsanér, amelyiket választasz, függ az építmény méretétől és súlyától, valamint az elvárásaidtól. Ha nagyobb méretű kaput építesz, akkor valószínűleg nagyobb zsanért kell használnod, mert ezek képesek elviselni a nagyobb súlyokat, és ezáltal könnyebb mozgatni a kapuszárnyat.

A kapu zsanérok nem csak a működési szempontból fontosak, hanem egyben esztétikai szempontból is. A zsanér formája és anyaga meghatározza az általános megjelenést. 

Azonban, amikor kapu zsanért választasz, ne engedd, hogy az ár határozza meg a döntésed. Az olcsóbb zsanérok általában rosszabb minőségűek és hamarabb tönkremennek. Jobb, ha a minőségi kapuzsanér mellett döntesz, mert hosszú távon jobban megéri.

Összességében a kapuzsanér fontos része a kapudnak, amelynek működése, biztonsága és megjelenése az építmény összképét határozza meg. Szánj időt és figyelmet a kapuzsanér kiválasztására, hogy biztosan megfeleljen és hosszú élettartammal rendelkezzen. Az Inoxhun csapata garantálja neked hogy nálunk mindig kiváló minőségű zsanért tudsz venni.